Királyi Esküvők Esküvőszervezés

Bízd profikra a nagy nap megszervezését!

Az esküvőszervezés egy kihívásokban és izgalmakban gazdag hivatás, amely jó szervezőkészséget, biztos kapcsolati tőkét, maximalizmust, és célorientált, határozott fellépést igényel.

Nelli és Dalma, a Királyi Esküvők esküvőszervezői elkalauzoltak bennünket a kulisszák mögé, és megosztották velünk, hogy milyen szempontokra fontos mindenképpen figyelnie egy párnak, ha esküvőszervező segítségét szeretné igénybe venni a nagy nap megszervezéséhez.

Mióta foglalkoztok esküvőszervezéssel, hogyan indult a közös munkátok?

2014-ben kezdtük el, és akkoriban az ismerőseink java része egy lyukas garast sem adott volna arra, hogy mi valaha ebből a szakmából valamit is kihozunk. Régóta barátnők vagyunk, ismertük egymás erősségeit, és gyengeségeit, és tudtuk, együtt jól tudunk majd dolgozni.

Melyek számotokra az esküvőszervező szakma szépségei és nehézségei?

A szépsége az, hogy minden esküvő egyedi és szinte minden alkalommal más és más az a dolog, amit meg kell valósítanunk. Minden pár másként álmodja meg a nagy napját, így nagyon oda kell figyelnünk az igényeikre, a részletekre és ezt a tudásunkkal és a partnereink tapasztalatával a legtökéletesebb eseményé kell formálnunk. Ezáltal ami a szépsége a munkánknak, az a nehézsége is egyben.

Nem is olyan régen még ritkaságnak számított, ha valaki esküvőszervezőt fogadott fel a nagy napra. Hogy látjátok most a szakmátok helyzetét?

Ma már nem úgy szerveznek egy esküvőt, ahogyan régen. Régen a család összefogott, disznót, marhát, tyúkot vágtak és egy hétig az asszonyok ott dolgoztak. Ma már ez nem így van. Mindenkinek van munkája, tennivalója és a napi rutin mellett nem jut idő a szervezésre, plusz sokan külföldön élnek, így még nehezebb esküvőt szervezni. Ma már sokan ezt is egy szakmának tekintik, és tudják, nem ronthatják el az esküvőjük szervezését és a nagy nap lebonyolítását, mert ez nem a főpróba! Nagyon sok pár szavaz bizalmat nekünk, amiért nagyon hálásak vagyunk.

Mire kell figyelnie a házasulandó párnak? Mit tartalmaz az esküvő szervezésekor a tennivaló lista?

Húúú. Ez egy nehéz kérdés. Mert a szervezés nem csak abból áll, hogy kiválasztjuk a megfelelő szolgáltatót és kész is vagyunk. Mindent össze kell hangolni. A nagy dolgoktól a legapróbb dolgokig. És persze mindig azt mondjuk, nem megszervezni nehéz egy esküvőt, hanem a nagy nap stresszmentes lebonyolítása az, ami nagyon el tudja rontani nem csak a pár, hanem a család napját is.Előre minden apró részletet egyeztetünk a szolgáltatókkal, a párral és mindenki a forgatókönyv alapján tudja, mikor hol tartunk és mi a dolgunk az adott pillanatban.

Az esküvőszervező milyen feladatokat vesz le a házasulandók válláról?

Ha kell, szinte mindent. Segít a megfelelő szolgáltató kiválasztásában, tudja, mikor mit kell intézni, és miből mennyit kell rendelni. Nincs fölösleges pénzkidobás. Nem dönt a pár helyett, csak javasol és tanácsot ad. A nagy napon pedig végig a pár mellett van, segít mindenben, így a pár és a család tényleg stresszmentesen, aggodalom nélkül tudja élvezni a nagy napot. Fontos tudni, hogy egy szervező mindig olyan szolgáltatót ajánl a párnak, akinek ismeri a munkáját és biztosítja az elvárt minőséget. Manapság az internet akkora kínálatot tesz a párok elé, amiből szinte lehetetlen választani. Emiatt a minőségi szolgáltatók garanciája és referenciája elengedhetetlen. Ezért mi magunk is felelősséget vállalunk!

Azt hiszem, kijelenthetjük, hogy az esküvővel kapcsolatos tennivalók leginkább a mennyasszonyokra hárulnak. Hogy látjátok Ti, a vőlegény mennyire szokott részt venni az előkészületekben?

Ez vicces, mert szinte minden vőlegény a menyasszonyra hagy mindent. Minden legyen úgy, ahogy a kedvese szeretné. „Ha ő boldog én is az vagyok.” – mondják a férfiak.

Ezt a menyasszonyok nem értik, mi pedig megnyugtatjuk őket, hogy nyugi, ez mindig így van. Egy két esetben előfordul, hogy a vőlegény az, aki irányít, de a legtöbbször egy-egy dologban szeretnének dönteni a férfiak, pl. milyen ízű legyen a torta.

Volt egy magyar menyasszonyunk és egy amerikai vőlegényünk, ahol a vőlegény semmibe nem szólt bele, csak egy dolgot kért, ami azért volt furcsa, mert egy nagyon elegáns esküvőt szerveztünk. Az az egy dolog az volt, hogy éjfélkor legyen zsíros kenyér lila hagymával! A menyasszony először kiakadt, de mi mondtuk neki, hogy szerintünk ez az egy dolog bármennyire is furcsa, de belefér.

Mennyi idővel a Nagy Nap előtt érdemes Titeket felkeresni?

Egy-másfél év. Minél korábban kezdünk el egy esküvőt szervezni, annál több lehetőség, szolgáltató közül tud a pár választani. Igazából ez az előnye, ha időben állunk neki a szervezésnek. De ennek ellenére lehet rövid idő alatt is megszervezni egy esküvőt, de ehhez ismerni kell profi szolgáltatókat, akik a minőséget is tudják garantálni. 

Hogyan indul a közös „munka" a jegyespárral, mik a főbb állomásai az esküvőszervezésnek?

Az első, hogy megismerjük a pár igényeit, elképzeléseit. A „nulladik” legfontosabb azonban, hogy egymást megismerjük. A szimpátia és a bizalom a legfontosabb a munkánk során. Ezek után jön a helyszín, szabad időpontok, majd a szolgáltatók. Ezek után jönnek az olyan „apróságok”, mint a meghívó, torta, plusz szolgáltatások, pl. fotófal, sztárfellépő, tűzijáték.

Milyen trendek vannak most az esküvőszervezésben?

Sokan szeretnének sátras esküvőt, de amikor megtudják, hogy az mennyivel több költség, lemondanak róla. Mondhatjuk, hogy nincs trend. Egyedi elképzelések és pénztárcák vannak. Így ennek megfelelően kell a legjobbat kihozni minden esküvőből.

Egy esküvő költségvetése meglehetősen széles skálán tud mozogni, hiszen mindenkinek más igényei vannak. Mégis, ha valaki a Nagy Nap tervezésébe-szervezésébe fog, akkor milyen árakkal kell számolnia, ha esküvőszervezővel szeretne dolgozni?

Nos, az árak nem a szervezőtől függnek, hanem az elképzelésektől. A szervező nagyon sokszor pénzt és időt spórol meg a párnak az ötletekkel és a tapasztalatokkal. Az árak nagyban függenek attól, hány fős egy esküvő és milyen környezetben, milyen vendéglátással szeretné a pár a vendégeket vendégül látni.

Szerveztünk már 150 fős esküvőt 4,5 millióból is és ugyan ennyi főset közel 30 millióból is. Szóval nem a szervezőn múlik.

Mindketten szertartásvezetők is vagytok. Szerintem sokakban még nem tisztázódott, hogy mit is csinál tulajdonképpen egy szertartásvezető. Segítsetek pontosítani ezt a fogalmat. Miben más egy szertartásvezető által vezetett szertartás, mint egy anyakönyvvezető általi?

A szertartásvezető nem hivatalosan adja össze a párt. Ha minket választanak, akkor előtte össze kell házasodni a hivatalban a párnak és utána tudunk mi egy szertartást levezetni. Ez annyiban jobb, hogy talán rugalmasabbá, egyedibbé tudja tenni a nagy napot. Bármilyen időben, bármilyen környezetben, egyedi, a párra írt személyes szöveggel tudunk szertartást tartani. Az anyakönyvvezetők keze meg van kötve, kötelező elemekkel kell dolgozniuk és sokszor sablonos szövegek hangoznak el az esküvőkön. A szertartásvezető igazán egyedi esküvői ceremóniát tud csinálni, amire nem csak a pár, hanem az összes vendég emlékezni fog.

Mennyire „trendi" ma szertartásvezető előtt esküdni?

Egyre többen választanak minket. Talán a rugalmasságunk miatt.

Milyen jó tanácsaitok vannak a jegyespároknak? Hogyan kezdjék a szervezést, milyen hibákat ne kövessenek el?

Az első konzultáció nálunk ingyen van. Ezt érdemes kihasználni. Megismerjük egymást, az igényeket és ezt követően mindenkinek egyedi árat adunk az elképzeléseiknek megfelelően. Azt tanácsoljuk, hogy ne hallgassanak senkire, csak a saját elképzeléseiket akarják megvalósítani, mert csak úgy lesz valódi álomesküvőjük.

Szívesen választanátok Nellit és Dalmát esküvőszervezőnek? Látogassatok el a Királyi Esküvők weboldalára, és tájékozódjatok a lehetőségekről! 

Különleges esküvői weboldalra vágysz? Gondold át, milyen honlap tetszene leginkább! Milyen stílus, és szín áll hozzád közel? Oszd meg az ötleteidet velem, végül küldd el a kész weboldalt minden vendégnek. Imádni fogják!

Ha tetszett oszd meg másokkal is!

Megosztás itt: facebook
Megosztás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük