10 dolog, amit egy esküvői honlap kapcsán tudnod kell!

Tudod, milyen egy profi esküvői honlap? Ha igen, akkor biztosan te is szeretnél egy ilyet, hogy még színesebbé és gördülékenyebbé tedd vele az esküvőszervezést. Ha nem találkoztál még ezzel a fogalommal, akkor éppen itt az ideje, hogy közelebbről is megismerkedj vele. Nem fogod megbánni, ebben biztos lehetsz!

Következzen 10 dolog, amit egy esküvői weboldal kapcsán mindenképpen tudnod kell!

esküvői honlap
esküvői honlap tervező

1. Készíts esküvői költségvetést

Úgy gondolod, hogy az esküvőszervezés elején a legfontosabb lépés lefoglalni a helyszínt, és az időpontot? Persze, ezek nagyon fontos pillérek, ám mielőtt hozzálátsz a munkához, állíts össze egy bombabiztos költségvetést, amely tartalmazza az összes esküvői kiadást. Igen, az esküvői weboldal elkészítését is.

Ha nem látod át a költségeket, nem fogod tudni kézben tartani a szervezést, és könnyen előfordulhat, hogy sokkal több kiadásod lesz, mint amit a pénztárcád elbír.

Gondold át, milyen szolgáltatásokhoz ragaszkodsz, és törekedj arra, hogy ezekhez megtaláld azt a szolgáltatót, aki garantáltan minőségi munkát végez.

2. Kérj árajánlatot!

Ismersz egy webdesignert, és rábíznád az esküvői honlap elkészítését? Előbb mindenképpen kérj árajánlatot, mert nem biztos, hogy tőle kapod a legjobb, legtartalmasabb, legkorrektebb csomagot.

Ha részletes árajánlatot kérsz az adott szolgáltatótól, a későbbi félreértéseket is könnyebben elkerülheted, és gyerekjáték lesz a szerződés megírása. 

3. Ragaszkodj a szolgáltatói szerződéshez!

Csak akkor dőlhetsz hátra teljes nyugalommal, ha a szolgáltató kiválasztása után írásban is rögzítitek a részleteket, méghozzá egy esküvői szolgáltatói szerződés formájában.  Ez a szerződés, egyfajta biztosíték mind a megbízónak, mind a megbízottnak.

A szerződés formailag megbízási szerződés lesz, melyben te leszel a megbízó, és az adott szolgáltató lesz a megbízott.

4. Miért van szükséged esküvői honlapra?

Igazából nincs szükséged rá. Ahogyan menyasszonyi ruhára, zenekarra, fotósra és ceremóniamesterre sincs szükséged, hiszen összeházasodhatsz a pároddal egy szimpla hétköznap is a helyi házasságkötő teremben.

Ám ha álomesküvőre vágysz, ahol a Nagy Napon minden a helyén van, és nem érnek kellemetlen meglepetések, fontold meg a lehetőségét annak, hogy elkészíttetsz egy esküvői weboldalt. Az oldal segít majd a szervezésben, mégsem szól bele a részletekbe!

5. Mit tartalmaz egy esküvői honlap?

Az esküvői honlap tartalmazza, vagy tartalmazhatja a pár sztoriját, az esküvő időpontját és helyszínét, a menüsort, a zenelistát, a szállásinformációkat, az útvonalakat, a kontaktokat, a visszajelzéseket a vendégektől, az ajándéklistát, és akár az esküvői fotókat és videókat is.

Az, hogy milyen csomagot választasz ki, a te döntésed, de az biztos, hogy ha egyszer elkészül az oldal, imádni fogod, hogy minden hasznos infó egy helyen van!

6. Mikor érdemes elkészíttetni a weboldalt?

Egy hatékony és tartalmas esküvői weboldal már az esküvőszervezés elejétől fogva nagy segítségedre lesz, ezért akkor döntesz jól, ha az időpont, és a helyszín fixálása után máris megkezded az egyeztetést a webdesignerrel.

7. Hogyan használd jól az oldalt?

Küldd el a linket minden lehetséges fórumon a meghívott vendégeknek. Messenger csoportban, köremailben, vagy Viberen. Ez egyszer kerül több időbe, ezután viszont nem kell majd naponta válaszolnod a vendégek kérdéseire, hiszen minden szükséges információt megtalálnak az esküvői honlap pontjait olvasva.

Megoszthatsz velük a weboldalon egy-egy kisebb kulisszatitkot, és felhívhatod olyasmire is a figyelmüket, amit szóban nem szívesen mondanál el nekik. Ilyen például a nászajándék-kérdés is.

8. Milyen nászajándékra vágysz?

A nászajándék-kérdés kényes téma a vendégek és a pár számára. Miért? A pár nem szeretne egy huszadik kávéskészletet vagy kenyérpirítót, a vendégek pedig általában tanácstalanok az ajándék kiválasztását illetően. Egyesek szívesebben döntenek a tárgyajándék mellett, míg mások örömmel ajándékoznak inkább pénzt. Egy jól összeállított nászajándéklista minden felmerülő kérdésre választ adhat!

Az esküvői honlapra feltöltött listát kényelmesen végigböngészheti mindenki az otthonában, így senki nem kerül kellemetlen helyzetbe. Ugye milyen egyszerű a megoldás?

online meghívó
szerelmes pár
esküvői honlap tervezés
így használd az esküvői weboldalad

9. Használd az oldalt az esküvő után is!

Ugyan mire használnád az esküvői weboldalt az esküvő után? Feltöltheted rá az esküvői videótokat, a kisfilmet, és a fotókat is, így nem kell mindenkinek külön-külön elküldeni.

Tudtad? Manapság a mozifilmhatású videó készítési irány, az ún. cinematográfia a vezető trend, ahol az ifjú pár legszebb napját úgy örökítik meg, mintha egy valódi mozifilm szereplői lennének. Ha ilyen videó kerül fel a weboldalra, senkinek nem kell végignézni egy 2,5 órás esküvői videót, és hatalmas sikert arat majd a felvétel!

10. Ragaszkodj a minőséghez!

A minőségi szolgáltatásnak ára van. Ezt az öt szót jól jegyezd meg, mert így igaz. Ne spórolj olyan szolgáltatáson, amire valóban szükséged van, és ne kérj harmadszorra is kedvezményt, mert az élelmiszerboltban sem kérsz a tejfölre árengedményt. Egy profi webdesigner munkája aranyat ér, becsüld meg!

Különleges esküvői weboldalra vágysz? Gondold át, milyen honlap tetszene leginkább! Milyen stílus, és szín áll hozzád közel? Oszd meg az ötleteidet velem, végül küldd el a kész weboldalt minden vendégnek. Imádni fogják!

Ha tetszett oszd meg másokkal is!

Megosztás itt: facebook
Megosztás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük